Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
24 Posty
Monika K
(Moni26)
Wiking
nasz Maxiu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
63 Posty
Anita Paśnik
(magda2)
Początkujący
Jeszcze raz gratuluje Moni26 Śliczny jest Maxio Niech zdrowo rośnie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
Sama slodycz z tego Maxia

Jezeli chodzi o te krostki na buzce u maluszka i skorupke to my tak mielismy, juz myslalam ze to skaza bialkowa, okazalo sie ze to hormony, kazde dziecko takie cos przechodzi-tak mi powiedziano w helsestasjon. U nas pomogl krem lipobase, tak jak przy pierwszej corci. Zaczynalam sie powoli poddawac z tym kremem, bo dlugo trwalo to, ale udalo sie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
240 Postów
Ewa M.
(toja)
Stały Bywalec
Na początek to gratulacje dla dziewczyn piękne dzieci w tej Norwegii się rodzą.U mojej córci też wystąpiły na początku takie krostki ale się nie zastrupiały i też przeszło bo ponoć że też przez hormony to były.A co do ubranek też polecam tutaj kupować bo są o wiele lepsze jakościowo zgadzam się z Magdaleną a obniżki są duże ja ostatnio nakupiłam tyle rzeczy że mąż stwiedził że bzika dosałam ale nic nie zginie bo może kiedyś trzecia dzicia będzie no i szwagierka spodziewa się dzidziusia także skorzysta z moich ubranek,ona ma termin na sierpień a ciuszków nakupiła że masakra jej mąż dopiero złapał się za głowę.Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
43 Posty

(anulka86)
Nowicjusz
ok.dzięki dziewczyny za informacje co do tych krostek, tak tez mi powiedzieli w helsestasjon ze to przez hormony. wiec jestem spokojna i czekam na pozytywny rezultat bo napewno w najblizszym czasie znikną one z buzi mojego synka Alanka pozdrawiam;*
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
31 Postów
Nowicjusz
hej dziewczyny

Moni26 masz prześlicznego synka czerwona kokardka potrzebna żeby nikt nie zauroczył zresztą pozostałym urodzonym bobaskom tez sie przyda

dziewczynki mam pytanie dotyczące wniosku o becikowe a konkretnie to chciałabym wiedziec jak ten wniosek sie konkretnie nazywa , jestem w 27 tc i chciałabym siię zabrać za złożenie go nie chcem zostawiac tego na ostatnią chwilę

za pomoc bardzo dziękuję i pozdrawiam wszystkich oraz miłego dnia życzę

Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
"Søknad om foreldrepenger, engangsstønad eller fedrekvote ved fødsel
og adopsjon" na stronie NAV to znajdziesz lub od nich. Pamietaj o zaswiadczeniu od lekarza....ja podalam ksero karty ciazowej, tam byly juz terminy porodu z OM i USG wypisane.
i sie dowiedzialam ze becikowe juz poszlo w gore, fajnie dla przyszlych mamusiek,bo pieniazki na prawde sa potrzebne na malenstwa

A to moja Kruszynka, ktora w czwartek skonczyla 10tygodni

kokardka na zdjeciu jest turkusowa,ale w lozeczku ma czerwona i w wozku tak samo, a co, mi ciagle do wozka zagladaja,a to w centrum, autobusie, nawet wczoraj jak bylam u lekarza
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
63 Posty
Anita Paśnik
(magda2)
Początkujący
magdalena_d84 ślicznego masz bobaska Garatulacje

Mam pytanko, ile czekałyście na becikowe? My z mężem złożyliśmy wniosek na początku grudnia i po świętach dostałam odpowiedź, że becikowe zostało przyznane. Minęło już trzy tygodnie i nic. Nie posiadam konta bankowego a męża też nie podaliśmy. Czy to znaczy, że dostanę giro i przez to, że nie podaliśmy numeru konta dłużej będę czekała na pieniążki? Chciałabym zacząć już kupować bo jeszcze nic nie mamy dla naszego synka.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
magda2 a dlaczego konta im nie podaliscie? wybierzcie sie do nich osobiscie

giro-to rachunek do zaplaty

ja mialam termin porodu na 14-16 listopad, a pieniazki dostalam na konto na koniec pazdziernika, przed sama cesarka,bo mi ja robili 4.11. dokumenty byly skladane we wrzesniu, jakos w polowie jego.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
31 Postów
Nowicjusz
śliczna niunka
kokardka potrzebna nprawde

dziekuje za szybka odp

myślałam że becikowe wypłacają dopiero po porodzie ale skoro wcześniej to robią to jeszcze lepiej

aż już sie doczekać nie moge kiedy moje bobo sie narodzi i kto to będzie?
już usg bylo ale dzidzia chce nam chyba niespodzianke większa zrobić
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok